2015. július 23., csütörtök

Grízes-kakaós meggyes süti

Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 ek olaj
2 ek tejföl
3 ek búzadara
1 ek liszt
fél cs sütőpor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd belerakom a búzadarát, hogy megduzzadjon. A tojások sárgáját a cukorral min. 5 percig, kifehéredésig keverem géppel. Hozzáadom az olajat, tejfölt, citromhéjat, majd a lisztet és sütőport, végül fakanállal beforgatom a búzadarás habot.
Kivajazott tepsibe öntöm a 2/3 részét, a maradékba 1 ek kakaóport keverek és rácsurgatom a tésztára. Kimagozott meggyet dobálok bele. Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Porcukorral megszórva tálalom.

Megjegyzésem:
A piros tepsim (36cm*20cm) nagy volt, ezért abba dupla adagot kell sütni. Ezt az adagot egy kisebb méretű tepsiben kell elkészíteni. Egyébként kicsit ragacsos az alja, de finom sütemény.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése