2014. október 22., szerda

Sajtkrémes bundában sült csirkefalatok

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
só, bors
Bunda:
2 tojás
100-125 g sajtkrém
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
30 dkg liszt
2,5 dl tej
Sütéshez:
olaj
A megtisztított csirkemelleket nagyobb csíkokra, falatkákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és félretesszük.  A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverem keverőgéppel, majd hozzáadom a sót, olajat, lisztet is évük fokozatosan a tejet is hozzáöntöm. Sűrű csomómentes tésztát kapok. A húsdarabokat beleforgatom és közepes lángon olajban kisütöm, amíg világosbarnára nem sülnek. Konyhai papírtörlőre kiveszem és valamilyen körettel tálalom (rizs, krumpli...). 

Megjegyzésem:
Kissé ropogós bundája lesz a csirkének, hamar megsül! Kínálhatunk hozzá savanyúságot vagy mártást. 
További variációk:
Sütést követően megcsurgatjuk kevés mézzel és megszórjuk szezámmaggal.
Krémsajtos mártogatóssal kínáljuk, vagy tartármártással.
Sütés után kínai szezámmagosként is elkészíthetjük: ketchup+méz+chili keverékébe forgatjuk, majd szezámmagba.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése