2014. október 9., csütörtök

Macskatiprás







Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1 l víz
1 csipet só
20 dkg búzaliszt
12 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
2 dl tejföl vagy natúr joghurt
25 dkg túró
2 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
Rama kenéshez
szilvalekvár
A kukoricadarát 1 liter vízben 1 csipet sóval megfőzöm, mint a tejbegrízt. Amikor megfőtt, tűzről leveszem és hozzákeverem a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a tejfölt, a túrót a citrom levét és héját, végül a tojásokat. A masszát alaposan összedolgozom, majd a margarinnal kikent tepsibe elegyengetem. A tetejére kiskanállal szilvalekvárt teszek olyan távolságra, hogy szeleteléskor minden szelet közepén legyen lekvár.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje megbarnul, illetve ha tűpróbát is végzek.

Megjegyzésem:
Elég nagy mennyiségnek tűnt, ezért egy gáztepsibe és egy közepes tepsibe osztottam el a tésztát, de sütőpor helyett fele mennyiségű szódabikarbónát tettem, így a tészta lapos maradt. Legközelebb sütőporral készítem, úgy biztos magasabb lesz a tésztája, de így is finom volt és hamar el is fogyott! :)

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.

Jó sütést hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése