2014. október 12., vasárnap

Mascarponés Túró Rudis sajttorta

Hozzávalok 24cm-es tortaformához:
Tészta:
25 dkg daráltkeksz
15 dkg olvasztott margarin
2 ek méz
Töltelék:
50 dkg mascarpone
1,5 ek liszt
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3 tojás
fél citrom reszelt héja
2 ek tejföl
7 db túró rudi
Először a tészta hozzávalóit keverem össze és a kivajazott sütőformába lenyomkodom.
A tölteléket úgy készítem, hogy egy tálba beleteszem a mascarponét és a cukrokat, majd ezt robotképpel kikeverem. Ezután hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját és ezt is összekeverem. A tojások fehérjét habbá verem egy külön tálba egy csipet sóval, majd óvatosan hozzáadom ez előző masszához. A fele mennyiséget ráöntöm a darált kekszes tésztára. A túró rudikat félbevágom (egészben is rátehetjük) és a kerek formába körbe rakom vele. Végül a maradék krémet is ráöntöm és fóliával letakarva sütöm előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig, majd negyed órát fólia nélkül.
Megjegyzésem:
Vigyázzunk, mert a torta feljön magasra és a fóliához hozzáragad, úgyhogy fél óra elteltével nézzünk rá! Amikor letelt az egy óra, kivesszük és hűvösebb helyen hűtjük. Ne ijedjünk meg, ha a teteje/közepe kicsit remeg, az megszilárdul hűlés közben! 
Finom, nem túl bonyolult a torta, de én kicsit túlsütöttem, mert remegett, így viszont az alja, vagyis a darált kekszes tészta kissé kemény lett, de ízlett mindenkinek... Ez volt idén az egyik szülinapi tortánk a férjemmel. :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó sütést hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése