2014. október 22., szerda

Gnocchi

Hozzávalók 2 fő részére:
0,5 kg krumpli
1 tojás
10-15 dkg liszt
1 ek búzadara
só, bors
Megpucolom és megfőzöm a krumplit sós vízben, majd áttöröm és kicsit hűlni hagyom. Hozzáadom a tojást, lisztet, búzadarát, kevés sót és borsot, majd összegyúrom tésztává. Kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és csíkokra, majd kis kockákra vágom (de tetszés szerint lehet pl. nudli formára is vágni). Mártással keverem össze, majd tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére.
A képen látható mártással: Carbonara szósz + borsó + sonka.

Megjegyzésem:
Hasonló a nudlihoz, de fűszeres a tésztája! Nem enném meg "minden nap", de néha egy könnyedebb, húsmentes napon finom is lehet. Nagyban függ a mártástól, hogy milyen lesz. Egyébként még egytálételként is megállja a helyét, mert elég laktatós!
További mártás variációk:
- Bolognai szósz
- Sajtmártás
- Tejszínes-gombás mártás: a hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom a szeletelt gombát, só, bors, rozmaring, majd felöntöm tejszínnel és kevés tejjel. Rottyanásig főzöm.
- Brokkolimártás: a brokkolit sós vízben megfőzöm, főtt krumplival összeturmixolom, pürésítem, felöntöm tejszínnel és összeforralom. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Lehet bele rakni sonkát kockára vágva, ill. egy kis majonézt.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése