2014. február 27., csütörtök

Fincsi-gyors pizza



Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag porélesztő (vagy ehhez mérten friss élesztő)
  • pici só
  • 1 ek. étolaj
  • kb. 1,5-2 dl melegvíz


A hozzávalókat összegyúrom és fél órát meleg helyen pihentetem.
Kinyújtom és kivajazott, lisztezett gáztepsibe rakom. Begyújtom a sütőt 180-200 fokra.
A pizzatésztára ráteszem a feltétet tetszés szerint, majd beteszem a sütőbe.
10-15 percig sütöm és kész!
1 db gáztepsire való ez a mennyiség, ha vékonyabbra nyújtjuk a tésztát (ahogy a képen, mi így szeretjük).


Megjegyzésem:

Kipróbáltam már néhány pizzatésztát, de azoknak a tésztája sokszor túl kemény lett, még akkoris, ha csak rövidebb ideig sütöttem. Csak másnapra puhult meg, amikor újramelegítettem. Ez a recept viszont nagyon bevált. Ha betartjuk a 10-15 perc sütést, akkor a tésztája puha lesz. Szinte minden héten kell sütnöm, annyira nagyon megszerettük :D

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése