Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 húsleveskocka
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só és törött fehér bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
A
vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk. A forró olajon sárgára
fonnyasztjuk, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel. Együtt pirítjuk néhány
percig, ezután felengedjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a húsleves kockákat
és a levest felforraljuk.
Közben a
tojást habosra verjük, hozzáadjuk a maradék lisztet, a reszelt sajtot, 1
evőkanál tejfölt, a törött borsot és a szerecsendiót. Jól összedolgozzuk, majd
vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A forrásban lévő levesbe
belefőzzük a gombócokat, 10 percig kis lángon forraljuk, végül beleszórjuk a
finomra vágott petrezselymet. Levesszük a tűzről és lefedve 10 percig állni
hagyjuk, csak ezután tálaljuk.
Megjegyzésem:
Ha nem
szeretjük a levesben a hagymadarabokat, turmixoljuk le, mielőtt a gombócokat
beletesszük.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése