2014. február 22., szombat

Finom hagymaleves sajtgombóccal




Hozzávalók: 
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • só és törött fehér bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

 A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk. A forró olajon sárgára fonnyasztjuk, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel. Együtt pirítjuk néhány percig, ezután felengedjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a húsleves kockákat és a levest felforraljuk.
Közben a tojást habosra verjük, hozzáadjuk a maradék lisztet, a reszelt sajtot, 1 evőkanál tejfölt, a törött borsot és a szerecsendiót. Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A forrásban lévő levesbe belefőzzük a gombócokat, 10 percig kis lángon forraljuk, végül beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet. Levesszük a tűzről és lefedve 10 percig állni hagyjuk, csak ezután tálaljuk.

Megjegyzésem:
Ha nem szeretjük a levesben a hagymadarabokat, turmixoljuk le, mielőtt a gombócokat beletesszük.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése