Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
- 1 dl víz
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1 kávéskanál só
- 1 tojás
A raguhoz:
- 40 dkg csirkemell
- 1 fej hagyma
- 5 db közepes paradicsom vagy kb. 2dl paradicsomlé
- 2 dl tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet ételízestő
A mártáshoz:
- 1 fej lilahagyma
- 5 db közepes paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 0,5 dl tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet ételízesítő
A tésztához egy keverőtálba kimérem a lisztet, hozzárakom a sót, az ecetet, a mikróban
felolvasztott vajat, és robotgéppel keverem. A vizet apránként adom hozzá, ami a liszttől függ, hogy mennyit vesz fel. Ha
kikevertem, hűtőbe rakom pihenni addig, amíg a ragut
elkészítem.
A csirkemellet apró kockára vágom, a vöröshagymát is felkockázom, a paradicsomot negyedekre vágom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellet hozzáadom, megpirítom és pici vizet adok hozzá, fűszerezem. Félkészre párolom, majd hozzáadom a tejszínt és a negyed paradicsomokat, amiket a fakanállal szétnyomkodok. Felforralom és félreteszem.
A tésztát kinyújtom és 10 cm-es korongokat szaggatok belőle. A ragut a korong közepére púpozom, a tésztát összehajtom. Kivajazott és lisztezett tepsibe egymás mellé helyezem őket. Felvert tojással megkenem a tésztát és 170 fokos sütőben aranybarnára sütöm (kb. 20 perc).
Ezalatt a mártáshoz finomra vágom a lilahagymát, majd a megmaradt ragulevével és a paradicsommal, amit szintén negyedekre vágtam összepirítom, majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomlét és a tejszínt. Ha összerottyant, turmixgépbe teszem és pürésítem. Utána vissza a serpenyőbe és megfelelő sűrűségűre hígítom tejszínnel. A csirkés tésztabatyukkal tálalom.
Megjegyzésem:
Kicsit hosszadalmasnak és bonyolultnak tűnhet elsőre, de nem az!
A tészta miatt egyéb köret sem kell hozzá.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
A csirkemellet apró kockára vágom, a vöröshagymát is felkockázom, a paradicsomot negyedekre vágom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellet hozzáadom, megpirítom és pici vizet adok hozzá, fűszerezem. Félkészre párolom, majd hozzáadom a tejszínt és a negyed paradicsomokat, amiket a fakanállal szétnyomkodok. Felforralom és félreteszem.
A tésztát kinyújtom és 10 cm-es korongokat szaggatok belőle. A ragut a korong közepére púpozom, a tésztát összehajtom. Kivajazott és lisztezett tepsibe egymás mellé helyezem őket. Felvert tojással megkenem a tésztát és 170 fokos sütőben aranybarnára sütöm (kb. 20 perc).
Ezalatt a mártáshoz finomra vágom a lilahagymát, majd a megmaradt ragulevével és a paradicsommal, amit szintén negyedekre vágtam összepirítom, majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomlét és a tejszínt. Ha összerottyant, turmixgépbe teszem és pürésítem. Utána vissza a serpenyőbe és megfelelő sűrűségűre hígítom tejszínnel. A csirkés tésztabatyukkal tálalom.
Megjegyzésem:
Kicsit hosszadalmasnak és bonyolultnak tűnhet elsőre, de nem az!
A tészta miatt egyéb köret sem kell hozzá.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése