Hozzávalók 4 személyre:
A levesalaphoz:
- 2 ek. olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis petrezselyem
- 2 répa (+zöldségek)
- pirospaprika
- só, bors
- 20-25 dkg főtt burgonya áttörve
- 2-3 ek liszt
- 2 ek. búzadara
- 2 ek étolaj
- apróra vágott petrezselyem
- bors
- 1 tojás
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel.
A burgonyagombóc hozzávalóit összekeverjük és kis gombócokat formázunk belőle.
Amikor a zöldségek csaknem készre főttek, a gombócokat a levesbe tesszük és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére.
Megjegyzésem:
Kis unokahúgom mesélte már néhányszor, hogy a mamájánál evett gombóclevest. Ezért kerestem rá egy ilyen receptre.
Finom, lágy gombócok lettek, könnyen fogyasztható és laktatósabbá teszi a levest.
A hozzávalók tetszés szerint változtathatók, lehet beletenni még bármilyen húst, csontot, zöldséget.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése