2014. február 23., vasárnap

Egyszerű burgonyagombóc leves


Hozzávalók 4 személyre:
A levesalaphoz:
  • 2 ek. olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis petrezselyem
  • 2 répa (+zöldségek)
  • pirospaprika
  • só, bors
A burgonyagombóchoz:
  • 20-25 dkg főtt burgonya áttörve
  • 2-3 ek liszt
  • 2 ek. búzadara
  • 2 ek étolaj
  • apróra vágott petrezselyem
  • bors
  • 1 tojás


Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel.
A burgonyagombóc hozzávalóit összekeverjük és kis gombócokat formázunk belőle.
Amikor a zöldségek csaknem készre főttek, a gombócokat a levesbe tesszük és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére.


Megjegyzésem:

Kis unokahúgom mesélte már néhányszor, hogy a mamájánál evett gombóclevest. Ezért kerestem rá egy ilyen receptre. 
Finom, lágy gombócok lettek, könnyen fogyasztható és laktatósabbá teszi a levest.
A hozzávalók tetszés szerint változtathatók, lehet beletenni még bármilyen húst, csontot, zöldséget.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése