2014. február 23., vasárnap

Dubarry csirkemell



       

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
  • só,bors


A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd tegyük a tetejére a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk. 
5 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet és sűrű mártássá főzzük, majd vegyük le a tűről. A tojássárgákat keverjük el a tejszínnel és lassan adagolva dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele. Az így elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. 
A tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, szórjuk meg a zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.


Megjegyzésem:

Köretnek krumpli és rizs is jó. Finom, laktató étel.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése