Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 40 dkg karfiol
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- zsemlemorzsa
- só,bors
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és kevés zsiradékon mindkét
oldalát hirtelen megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A
hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd tegyük a
tetejére a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk.
5 dkg vajat felolvasztunk
egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos
keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet és sűrű mártássá főzzük, majd vegyük le a tűről. A tojássárgákat keverjük el a tejszínnel és lassan adagolva
dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele. Az így
elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
A
tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, szórjuk meg a
zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a
teteje.
Megjegyzésem:
Köretnek krumpli és rizs is jó. Finom, laktató étel.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése