2021. március 18., csütörtök

Tejszínes tepsis tarja

Hozzávalók (4 adag):

1 kg sertés tarja
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors, ételízesítő, majoranna, fokhagyma
kevés olaj
kevés víz

A húsokat szeletekre vágom, befűszerezem, kevés olajat öntök bele és félreteszem kicsit, hogy összeérjenek az ízek. Egymás mellé szorosan egy tepsibe fektetem a szeleteket, 1 dl vizet öntök alá és fóliával lefedve 35-40 percig 180-190 fokos sütőbe rakom. Ezután a tejszínt a tojásokkal és egy kis ételízesítővel összekeverem, majd ráöntöm a húsra. 15 percig fóliával, majd 15 percig fólia nélkül sütöm készre. 
Tepsiben sült répával és krumplival tálaltam.

 

Ezeket meghámoztam, sütőpapíros tepsire helyeztem őket szépen sorba, kevés olajjal meglocsoltam, illetve ételízesítővel is picit megszórtam és 20-30 perc alatt 200 fokon sütöttem. Lehet egy kicsit megforgatni őket - de kihagyható - és további 5 percre visszarakni.

 

Megjegyzésem:

Kevés előkészületet igénylő, gyorsan és könnyen elkészíthető, finom étel. 


Készítsd el te is! Süssünk-főzzünk együtt! ;)

Kövess a közösségi oldalakon is, ahol nem csak receptek, hanem hasznos konyhai trükkök, egészségtippeket is találsz!

Iratkozz fel BLOG-értesítőmre, amiben hasznos konyhai és háztartási tippeket is kapsz a recepteken kívül! KATT IDE!

Facebook: Kate receptes blogja

Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Facebook gasztro-csoport: Receptek Tudatos Gasztro Csoportja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése