Március 15. miatt gondoltam, valami magyar nemzeti süteménnyel készülök a családnak. Gyerekeknek nagyon tetszettek a színek :D Szép is lett, csak kicsit az arányok másképp alakultak a forma választása miatt. Erre érdemes odafigyelni!
Hozzávalók (20x30 cm-es formához):
Zöld piskóta:
4 tojás
1 cs.van.cukor
6 ek cukor
6 ek liszt
1 ek liszt
2 tk sütőpor
1 ek olaj
3 tk zöld ételfesték
Fehér réteg:
2 dl habtejszín
1 cs.van.cukor
4-5 ek cukor
10 g zselatin fix
Piros réteg:
2 cs. puncs pudingpor --- vagy vaníliás puding
7 dl meggylé (akár szörp, üdítő) ---- vagy ételfesték+víz
6 ek cukor
Elkészítése:
PISKÓTA
A tojásokat a cukrokkal habosra verem, majd a többi hozzávalóval is jól kikeverem. Kivajazott tepsibe, formába öntöm és 25 perc alatt 180 fokon megsütöm (tűpróba!). Hagyom teljesen kihűlni.
FEHÉR RÉTEG
A habtejszínt kemény habbá verem, majd a többi hozzávalóval összekeverem egy villával/kanállal. Ráöntöm és egyenletesen elkenem a zöld piskóta tetején.
PIROS RÉTEG
(Én a jénai mérete miatt csak fél adagot készítettem: 1 cs vaníliás pudinggal és meggylével+cukorral.)
A meggylé 3/4-ed részét felforralom, a negyed részében elkeverem a pudingport és azzal besűrítem, illetve ízesítem cukorral. Mondhatni a szokásos módon készítem el a pudingot, csak tej helyett meggylével :) Végül ezt a túrós réteg tetejére öntöm.
Hagyom kihűlni és mehet a hűtőbe legalább 3-4 órára, de akár egész éjszakára is berakhatjuk.
Kicsit keskeny, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Megjegyzésem:
Nekem a jénai mérete kicsit kisebb, mint 20*30, így a piskóta vastagabb lett a kelleténél és a piros réteg pedig vékony, mert féltem, hogy nem fér bele a 2 csomagból készített piros puding. :D Legközelebb másik formát vagy tepsit kell választanom. Viszont a piros tepsit nagynak találtam erre, amit szoktam használni, ugyanis az egy gáztepsi fele méretben... Ki kell tapasztalni, melyik formában lesz ez igazán jó :)
Viszont ízre így is nagyon jó lett. Bár a család nem bírta ki, ahogy kihűlt a piros réteg, már meg is kóstoltuk. Ilyenkor még szétesős volt kicsit a túrós réteg miatt :D
3-4 óra hűtőben hűlés után jobb az állaga a túrós rétegnek is! :D
Készítsd el te is! Süssünk-főzzünk együtt! ;)
Kövess a közösségi oldalakon is, ahol nem csak receptek, hanem hasznos konyhai trükkök, egészségtippeket is találsz!
Iratkozz fel BLOG-értesítőmre, amiben hasznos konyhai és háztartási tippeket is kapsz a recepteken kívül! KATT IDE!
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek #katereceptesblogja
Facebook gasztro-csoport: Receptek Tudatos Gasztro Csoportja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése