Hozzávalók:
0,5 kg liszt
fél cs.friss élesztő (vagy 10-15 dkg kovász + pici sütőpor)
1 dl olaj
kb. 10 ek cukor
1-1,5 ek kakaópor
3 dl tej
1 cs van.cukor
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben és 1 kk. cukorral. A többi hozzávalót (a kakaópor kivételével) egy keverőtálba öntöm, majd az élesztős keveréket is és egyneművé gyúrom. Elfelezem a tésztát és az egyikbe belegyúrom a kakaóport. A két gombócot kinyújtom nagyjából egyforma kör alakúra és egymásra helyezem. Cikkekre vágom, 8-10 db-ra. Töltelékkel vagy anélkül a hosszanti felétől feltekerem és kifliket formálok belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem és kb. 20-30 percig pihentetem, közben előmelegítem 180 fokra a sütőt. Aranybarnára sütöm 15-20 perc alatt és még melegében lekenem cukros tejjel.
Megjegyzésem:
A kiflik feltekerésekor kis víz ecsetelésével jobban összeragadnak. Arra figyeljünk, hogy a kifli tekerésekor a hegyes rész alul legyen, mert az könnyebben megég és el is válik az egésztől.
Én valamelyiket lekvárral töltöttem, de simán is feltekerhetjük és kisebb falatkákat is készíthetünk belőle.
Értékelésem: 3/3 kiváló.
Kellemes sütést hozzá! :)
Kövess a közösségi oldalakon is, ahol egyéb #instantrecept is felkerül, ami ide nem!
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: @kate.receptek #katereceptesblogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése