2020. június 17., szerda

Almás-szilvás fahéjas kevert sütemény

Imádom a variálható, könnyen és gyorsan elkészíthető, pihe-puha pités-piskótás süteményeket. Ez is egy ilyen recept! ;) Próbáld ki!


Hozzávalók:
2 kis pohár tejföl/kefír/natúr joghurt
2 dl víz
1 van.cukor
1 tojás
30 dkg liszt
1 cs.sütőpor
1 üveg meggy / fél kg alma/szilva
1 csip só
1 tk ő.fahéj
tetejére kevés cukros fahéj

A tejfölt (/joghurt/kefír), a van.cukrot és a tojást habosra keverem. Hozzáadom a lisztes sütőport és a többi hozzávalót (kivéve gyümölcs). Kivajazott, közepes méretű tepsibe öntöm és beledobálom a szeletekre/darabokra vágott gyümölcsöket. Megszórom a tetejét cukros fahéjjal és 170 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm (tűpróba). Édes szájúaknak kihűlve, porcukorral megszórva, szeletelve tálalom.

 

Megjegyzésem:
Bármilyen gyümölccsel könnyen és gyorsan elkészíthetjük! Variálható sütemény.
Értékelésem: 3/3 kiváló

Kellemes sütést hozzá! :)


Kövess a közösségi oldalakon is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése