2020. június 17., szerda

Sajtos-sonkás kenyérfelfújt

Sajnos van úgy, hogy elkészítek valamit, majd vagy a kép vagy a recept eltűnik, vagy épp nem emlékszem pontosan, mi is ez. Szerencsére ennél a receptnél az elkészítés folyamatáról és hozzávalóiról írtam bejegyzést, de a fotót nem találom róla. Ha legközelebb elkészítem, pótolni fogom, de ha te készíted, szívesen fogadom kommentben vagy e-mailben a fotódat és véleményedet róla! ;)

Hozzávalók:
Megmaradt kenyér, kifli, zsemle
15-20 dkg sajt
20 dkg sonka
2 dl tejföl
1-2 tojás
kevés tej kb 2 dl
fűszerek ízlés szerint: só, bors, majoranna...

Elkészítés:
A maradék kenyeret, kiflit, zsemlét kis kockákra vágom és kivajazott tepsibe elegyengetem. Meglocsolom kevés tejjel. Megszórom a csíkokra vágott sonkával, lekenem a tetejét a fűszeres tojásos tejföllel (ez elmaradhat) és megszórom reszelt sajttal. 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm, amíg a sajt megpirul. (hőlégkeveréses, alul-felül sütés)

Megjegyzésem, tippem:
Variálhatjuk zöldségek hozzáadásával pl. kukorica, gomba...
Értékelésem: jó 3/3.


Kellemes sütés-főzést! 
Jó étvágyat! :)


Kövess a közösségi oldalakon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése