2020. október 14., szerda

Rakott csirkemell tepsiben

Hozzávalók (3-4 adag):

fél kg csirkemellfilé (2 nagyobb darab)
só, bors
1,5 dl tejszín (vagy tej vagy tejföl+kicsi víz)
kb. 2-3 ek liszt
1 tojás
őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
15-20 dkg bacon

A csirkemelleket felszeletelem és sózom-borsozom. A tojást, tejszínt összekeverem és fűszerezem szerecsendióval, illetve kevés sóval-borssal. Egy kisebb tepsit/jénait kibélelek baconnel (kb. 4-5 szelet), majd meglocsolom 4-5 ek tejszínes keverékkel, 1 sorba lefektetem a csirkemellet, majd megszórom reszelt sajttal és meglocsolom a tejszínes keverékkel. Addig rétegezem, amíg van csirkemell (nekem 2 réteges lett) és a tetejét befedem a maradék baconnel, valamint a széléről is ráhajtom a csirkemellre.
180 fokon 25-30 percig sütöm hőlégkeveréssel, alufóliával lefedve, majd 10-15 percig fólia nélkül megpirítom a tetejét.
Rizzsel (vagy bármilyen más körettel) tálalom, esetleg savanyúsággal.

    

  Jó étvágyat! :)

Megjegyzésem:
Nagyon szeretem az ilyen rakottasokat. Ez is egy nagyon finom, hamar elkészíthető étel - mostanság csak ilyenre van időm :) 
Értékelésem: 3/3, kiváló


Kövess a közösségi oldalakon is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése