Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
15 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
2 dl víz
4 tojás
20 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 csipet só
A lisztet és a sütőport elkeverem, majd a többi hozzávalóval egyneművé keverem ki robotgéppel.
Az egyharmadába teszek kakaóport és egy kisebb kivajazott tepsibe öntve 20 perc alatt 180 fokon alul-felül, légkeveréses sütőben készre sütöm.
Ha kész, hagyom kihűlni a formában, vagy kiöntve, majd kiszúrom a formával. Az őzgerinc vagy hasonló formát kivajazok, lisztezek és beleöntöm kb. a fele tésztát. A kiszúrt csokis formákat fejjel lefele, állítva, szorosan egymáshoz illesztve belehelyezem, majd az egészre ráöntöm a maradék keveréket.
Sütőbe rakom, 180 fokon, alul-felül-légkeveréses üzemmódban 30 percig sütöm. (tűpróba)
Készíthetünk hozzá gyümölcsöntetet:
fél kg gyümölcs
10 dkg cukor
Ezzel csak annyi a teendő, hogy a cukrot és gyümölcsöt felforralom és villával vagy krumplinyomóval nagyjából összenyomkodom. Melegen öntöm a sütemény tetejére, de ne áztassuk el! (Ez most nekem elmaradt...)
Megjegyzésem:
A piskótához a tojásfehérjét jobb, ha külön habbá verjük egy csipet sóval és úgy keverjük hozzá a masszához óvatosan. Így könnyebb lesz a tésztája.
Értékelésem: kiváló 3/3.
Jó étvágyat! Boldog Valentin napot! :)
Kövess a közösségi oldalakon is!
Facebook: Kate receptes blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése