2019. február 22., péntek

Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Régi receptek között kutatva, átalakítva, ez lett belőle egyik hétvégén ebédre. Finom, szaftos csirkecombok! Mert én így szeretem :)
Hozzávalók (4 adag):
1,5 kg csirkecomb
1 ek mustár
ételízeső, bors
3 gerezd fokhagyma
2-3 féle zöld fűszer: majoranna, bazsalikom, oregánó, petrezselyem...
étolaj

3*4 dl tej
kb. 2 ek liszt
A csirkecombokat befűszerezem (ételízesítő+bors) és olajozom. Tepsibe helyezem és a reszelt vagy zúzott fokhagymával bekenem.
A langyos tejet  csomómentesre keverem a liszttel, sóval, mustárral és ráöntöm a csirkecombokra. Zöld fűszerekkel megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon fóliával lefedve 30-40 percig sütöm, majd 10 percig fólia nélkül. (alul-felül sütés, hőlégkeveréses fokozat)
Párolt zöldségekkel és rizzsel tálalom.
Megjegyzésem:
A széle egy kicsit jobban megsül a szósznak, de nem gond.
Szórhatunk a tetejére reszelt sajtot is. Jó szaftos csirkecombok lesznek belőle és finom, ízletes.
Értékelésem: kiváló, 3/3.

Jó étvágyat! :)

Kövess a közösségi oldalakon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése