2018. december 12., szerda

Gombás nyúlpaprikás

Ki szereti a nyúlhúst? Bár évente nem sokszor eszünk, de én kifejezetten szeretem. Sütve és paprikásként. Azelőtt csak sima pörköltként volt alkalmam fogyasztani, de amióta megkóstoltam paprikásként, csak így készítem! :)
Hozzávalók (3-4 adag):
1 nyúl apróléka (1-1,5 kg)
ő. pirospaprika, só, bors, babérlevél
2 ek tejföl
1 ek liszt
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 marék gomba
Pörkölt alapot készítek, megpirítom olajon a vöröshagymát, majd fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a húst és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje az egészet. Kb. 1 órán keresztül főzöm, ha szükséges, közben öntök még hozzá vizet. Kb. 45 percnél rakom bele a gombát. Amikor már a hús puha, behabarom a liszt-tejföl-pörköltlé keverékével. Hagyom 1-2-t rottyanni és leveszem a tűzről. Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálalom.

Sütve: só, bors, majoranna, fokhagyma
Megjegyzésem:
Bár a nyúlhúst nem mindenki szereti, pedig sok fehérjét tartalmaz a húsa, és hasonlít is a csirkéhez, főleg, ha pörköltként készítjük el. Nagyon finom így paprikásan és a gomba is nagyszerű hozzá.
Értékelésem: kitűnő 3-ból 3.

Jó étvágyat! :)

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése