2018. december 12., szerda

Sajtos cukkinis (vagy répás) csirkemell cukkinis krumplipürével

Nem mindig olyan könnyű a gyerekek ételébe belecsempészni a vitaminokat, főleg a zöldségeket. Most már tudom, hogy a cukkinit is ebben a formában jobb a héja és a magja nélkül elkészíteni :) Azonban a zöldséges pürék nekem nagyon ízlenek és nagyszerű színekkel dobhatjuk fel vele az ételeinket! ;)
Hozzávalók (4 főre):
2 egész csirkemellfilé
2 répa
4 nagy karika cukkini
15 dkg reszelt sajt
só, bors (tetszés szerinti fűszer a húsra)
Püré:
fél kg burgonya
fél kg cukkini
2 gerezd fokhagyma
só, bors (petrezselyem)
A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, esetleg klopfolom is. Befűszerezem és félreteszem. A sárgarépát félig megfőzöm enyhén sós vízben (én a levesből vettem ki). Serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütöm csak fehéredésig, hogy ne száradjon ki! A húsokat tepsibe fektetem egymás mellé. Az olajban átforgatom, kicsit sütöm a karikákra vágott cukkiniket is és a húsok tetejére teszem. Megszórom őket a reszelt sajttal és sütőbe rakom 10-15 percig, amíg a sajt kicsit rápirul. 
A püréhez a cukkinit (inkább héja nélkül) és a burgonyát kockákra vágva megfőzöm sós vízben, hozzáadva a fokhagymát. Víz nélkül leturmixolom (de ha szükséges nagyon keveset adjunk hozzá közben, csak óvatosan, mert a cukkini víztartalma nagy) és fűszerezem borssal, petrezselyem, ha szükséges, még sóval.
Savanyúsággal, vagy friss zöldségekkel tálalom.
 
Megjegyzésem:
Ha fagyasztott cukkinit használunk, a héját vágjuk le, valamint a magtalanítást is javaslom! Friss cukkininél nem szükséges hámozni! Egyébként bármilyen más zöldséggel, de akár barackkal, ananásszal is elkészíthetjük a húst.
Nálam ezek kimaradtak, így a pürében a mag darabjai kicsit kellemetlenek voltak, illetve a sütésnél a héja pedig megkeményedett. Valószínű azért, mert fagyasztva volt, nem friss cukkinit használtam...
Értékelésem: közepesen jó 3-ból 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése