2018. december 19., szerda

Budapest tokány másképp

Nem mostanában készítettem ezt az ételt, de ha szeretitek a májat és a pörköltet, akkor ezt biztos szeretni fogjátok! ;)
Hozzávalók (kb. 4-5 adag):
0,5 kg csirkemáj
0,5 kg sertéscomb
só, bors
fokhagyma
2 db babérlevél
kakukkfű, bazsalikom, lestyán
kevés: petrezselyem, rozmaring
ő. piros fűszerpaprika
kevés paradicsomlé vagy ketchup
olaj
A húst kockára vágom és a fokhagymával el kezdem párolni kevés olajon egy nagy serpenyőben. Szükség szerint kevés vizet adok hozzá. Amikor fehér a hús, fűszerezem kakukkfűvel, bazsalikommal, lestyánnal, babérlevéllel. Majd később kevés petrezselymet és rozmaringot is keverek bele. Amikor már majdnem kész van, a májat is nagyobb kockákra vágom és beleöntöm. Ekkor kell az ő. piros fűszerpaprikával is fűszerezni. Levet adok hozzá  (+paradicsomlé, püré vagy ketchup) Amikor a csirke is kellően puha, átsült, leveszem a tűzről.
Rizzsel vagy burgonyával, valamint savanyúsággal tálalom.
Megjegyzésem:
Ez egy egyszerűsített változata a Budapest tokánynak, de majoranna, ő. kömény, tejföl, gomba hozzáadásával igazibbá főzhetjük. ;)
Értékelésem: nagyon finom 3/3.

Jó étvágyat! :)

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése