2018. július 25., szerda

Első szülinapi torta

Sokaknak nagy gondot okoz, hogy első szülinapra mégis milyen tortát adjunk a gyereknek. Mi próbáljuk még a cukor mennyiségét visszafogni, vigyázva a kicsi fogaira (is). Ezért összeállítottam egy cukormentes tortát a kisebbik kislányom első szülinapjára. A piskóta egy régebbi receptem alapján készült cukor nélkül (annak a receptjét ITT találod), a tetejére pedig igazából egy interneten talált torta krémjeként lestem el.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
Piskóta:
6 db alma reszelve+leve
víz=alma leve, de ha szükséges +egy kis víz
1,5 bögre liszt
Fél cs. sütőpor
2 tojás
1 vaníliás cukor (elhagyható)
1 kk ő.fahéj
Túrókrém:
30 dkg túró
4-5 púpozott ek dara
4 dl víz (főzőtejszín+víz)
2-3 nagy banán (20-30 dkg)
1 kupaknyi citromlé
Díszítés:
keksz, zabpehely
A tészta hozzávalóit jól elkeverem fakanállal és tortaformába öntöm. (szilikont csak kiöblíteni kell, másfajtát kivajazni) 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm. Kiöntöm a formából és hagyom kihűlni.
A krémhez a búzadarából és vízből (tejszínből) tejbegrízt főzök, majd hagyom kihűlni és hozzáadom a villával összenyomkodott banánpépet és a pici citromlevet. A krémet a torta tetejére és oldalára elkenem.
Keksszel, gyümölccsel díszítem tetszőlegesen. Szeleteléskor esetleg egy kis tejszínhabot kínálok hozzá.


Megjegyzésem:
Ahhoz képest, hogy igazából nincs is benne cukor, egész jó torta még felnőtteknek is. Első éves szülinapra tökéletes a babának, akár egyedüli, széttrancsírozva hagyni enni :D Főleg, ha nyomunk rá tejszínhabot is ...

Értékelés: 3/3 jó.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése