2018. július 16., hétfő

Zabpelyhes lencse tócsni - babáknak is!

A kis 11 hósomnak az almatócsni után, úgy gondoltom, miután nem akarta enni a főzeléket, ezt is megsütöm neki tócsniként. Sikerült, elfogadta és imádta. Még a nagyobbik kislányom (2,5 éves) is "ette, mint a cukrot". :D Ha már nem megy másképp, egyék így a zöldséget, nem igaz? :D
Hozzávalók (kb. 8-10 db-hoz):
fél bögre lencse
1 sárgarépa
1 burgonya
1 maréknyi főtt hús (marha, sertés, csirke)
(1 ek liszt)
fűszerek: tetszés szerint (babárlevél, zöldfűszerek)
1 tojás
liszt (2 ek)
zabpehely (4 ek)
A zöldségeket felrakom főni picit több vízzel, mint ami ellepi. !!!Vigyázzunk, a lencsének több idő kell!!! Majd vagy le is turmixolom egy kis hűlés után, vagy behabarom, mint a főzeléket és aztán turmixolom le. Ezután egy keverőtálba beleöntöm a zöldségpürét, majd hozzáadok 1 tojást, lisztet és zabpelyhet. Jól elkeverem, sűrű massza lesz. Egy serpenyőben kevés olajat melegítek, 1-1 evőkanálnyit adagolok bele és lelapítom, mindkét oldalát megsütöm. Tejföllel/kefírrel/natúr joghurttal is kínálhatom.




Megjegyzésem:
Bármilyen zöldségpüré keverékéből elkészíthetjük: borsó, spenót, zöldbab, répák, ...  Most igazából a bébiételnek szánt püréből/főzelékből készítettem el.
Babáknak: enyhén fűszerezve, csipet sóval vagy anélkül.
Hogy hány hónapos kortól adható, elsősorban függ attól, hogy a baba elfogadja-e már a darabos ételt, mert ezt csak kis darabokba tudjuk ugye kínálni neki. Másrészt attól, hogy milyen zöldségeket keverünk bele, de ez szabadon variálható, készítsük abból, amiket már ehet, be lett vezetve.
Amire még vigyázzunk a !!!tojás!!! Csak tojássárgájával készítsük 8-10 hónaposnak és egész tojással 11 hótól!
Értékelés: jó 3/3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése