Hozzávalók (4 adag):
2 sárgarépa
fél kg tök
fűszerek: só, bors, kapor
1 ek liszt
2 ek tejföl
víz
A sárgarépát és a tököt meghámozom, feldarabolom és felteszem főni bő vízben, közben fűszerezem sóval-borssal-kaporral. Ha megfőtt, behabarom a liszt és tejföl keverékével, hagyom néhányan rotyogni. Végül leturmixolom az egészet. Ha sűrűre sikerült, akkor vízzel hígítsunk rajta. Ha pedig hígabb lett, de mégis krémleveként szeretnénk fogyasztani, akkor forraljuk fel újra és kis liszttel sűrítsük újra.
Tésztával, pirított zsemle/kenyérkockával, reszelt sajttal tálalom.
Megjegyzésem:
A sárgarépa el is hagyható, én csak a gyerekek miatt raktam igazából bele, mert féltem, hogy csak a töklevest nem eszik meg :D Egyébként finom és egy ilyen egyszerű zöldségkrémlevest bármilyen zöldségekből hamar elkészíthetünk egy hétköznap is.
Értékelésem: 3/3 kitűnő.
Jó étvágyat! :)
Facebook: Kate receptes blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése