2014. december 28., vasárnap

Sajttal-sonkával töltött hús sajtmártással

Hozzávalók:fél kg csirke- vagy pulykamell
1 cs lapkasajt
15-20 dkg gépsonka
Sajtmártáshoz:
10 dkg sajtkrém
2 dl főzőtejszín
1,5 dl víz (vagy tej)
só, bors, szerecsendió, fokhagyma
A húst vékony szeletekre vágom, ha kell, ki is klopfolom. A húsokra 1-1 szelet sajtot és 1-1 szelet sonkát rakok, majd feltekerem és hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzöm. Kiolajozott tepsibe teszem és 180 fokon megsütöm, először fólia alatt, majd fólia nélkül.
A sajtmártás hozzávalóit egy edénybe felfőzöm, fűszerezem és tálaláskor a húsra öntöm.

Megjegyzésem:
Bármilyen sült húshoz finom ez a sajtmártás, főleg szárnyasokhoz, vagy szárazabb húsokhoz. 

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése