2014. december 23., kedd

Fettucini


Hozzávalók 2-3 fő részére:
20 dkg szeletelt gomba
5 dkg vaj
1 kisebb vöröshagyma
só, bors
1 tojás
1,5 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
20 dkg tészta (orsó, csavart cső...)
A vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben megpárolom, majd hozzáadom a lecsöpögtetett szeletelt gombát és sózom-borsozom. Addig párolom, amíg a leve el nem fő. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát, leszűröm. Összekeverem a tejfölt a tojással és ha szükséges még egy kis sót és borsot is rakok bele. Ezt hozzáadom a gombához és amikor kezd forrni, leveszem a tűzről. A tésztával és reszelt sajttal a tetején tálalom.

Megjegyzésem:
Egyszerű, gyors, mégis nagyon laktató olasz étel.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése