2014. december 8., hétfő

Rénszarvas muffin


Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
10 dkg vaj
2 tek sütőpor
2 tk szódabikarbóna
2 dl tejföl
1 cs. vaníliáscukor
Csokikrém:
olvasztott nutella vagy csoki
Díszítéshez:
natúr sósperec
M&M's cukorkák 
kör alakú babapiskóta
A muffin száraz hozzávalóit összekeverem, a cukrot külön felverem a tojással, majd hozzáadom a vajat és a többi nedves hozzávalót is. A száraz részt a nedveshez öntöm és jól eldolgozom egy fakanállal, de nem szabad túl keverni. Ha igényli, egy kevés tejet is adhatunk hozzá.
Muffinformába töltöm (félig-3/4-ig) és kb. 25 percig sütöm 180 fokon.
Ha kihűlt, megkenem a tetejét olvasztott csokival vagy nutellával és megformázom a szarvasok arcát: 2 perec fülnek, 1 kör alakú babapiskóta és 1 cukorka az orrának, 2 cukorka és két pötty olvasztott csoki a szemekre.

Megjegyzésem:
Többféle ízű muffinnal elkészíthető. Ha túl púpos lesz sütés után, a púpot vágjuk le egyenesre. Finom és aranyos karácsonyi sütemény. :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó szórakozást hozzá és jó étvágyat! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése