2014. szeptember 15., hétfő

Sajtos stangli (kifli)
















Hozzávalók 10 db kiflihez:
50 dkg liszt
2 dl langyos tej
1 tk cukor
0,5 dl étolaj
1 ek só
2,5 dkg élesztő
1 kispohár joghurt
1 tojás kenéshez
reszelt sajt a tetejére 
A hozzávalókat összegyúrom és a duplájára kelesztem kb. 1 óra alatt. 10 részre osztom, 10-15 percet pihentetem, addig lereszelem a sajtot. Egyenként kinyújtom és szorosan feltekerem, kiflit formálok belőle, majd kivajazott tepsibe rakom. Így kelesztem még kb. fél órát. Megkenem a felvert tojással, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokon kb. 20 percig sütöm barnulásig.


 
Megjegyzésem:
Finom sajtos kifli lesz belőle. Szendvicsnek, de melegen vajasan vagy magában is nagyon jó! A tésztájába is rakhatunk egy kis reszelt sajtot, ha szeretjük a sajtot. Másnap vagy még harmadnap is fogyasztható, bár nálunk nagyon hamar elfogyott :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése