2014. szeptember 10., szerda

Pupusas
















Hozzávalók 2 fő részére:
Tészta:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
fél dl olaj
kb. 1 dl víz
Töltelék:
Tetszés szerint variálható.
tejföl/sűrített paradicsom, 
só, bors
fokhagyma, póréhagyma/lilahagyma/vöröshagyma,
sonka/bacon/kolbász, 
reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrom és hagyom pihentetni, amíg elkészítem a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit felkockázom, összekeverem. A tésztát elosztom kb. 8 felé és gombócokat formálok belőle, majd kinyújtom őket egyesével, vékonyra, végül rakok bele tölteléket (reszelt sajtot is) és becsomagolom. Nagyjából kör vagy ovális alakúra formákat készítek belőlük, óvatosan a sodrófával összelapítom őket. Egyik módszer a sütéséhez: serpenyőbe aranybarnára sütni mindkét oldalát, kis lángon, 2-4 percig, olaj nélkül vagy a másik módszer: vékonyan kivajazott tepsibe helyezem (itt nem kell forgatni) és a tetejére sajtot is teszek. Én az utóbbi módszerrel készítettem el.
     








Megjegyzésem:
Elég laktató étel, finom és hamar el lehet készíteni különböző töltelékekkel. Vigyázzunk arra, hogy ha bacont rakunk a töltelékbe, a sót hanyagoljuk, csak a tésztájába tegyünk!

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése