2014. szeptember 4., csütörtök

Citromos hal zöldségágyon

Hozzávalók 4 fő részére:
1 cs fagyasztott halfilé vagy kb. 1 kg friss halfilé
3 nagyobb répa
fél üveg borsó vagy annak megfelelő mennyiségű fagyasztott borsó
0,5 kg burgonya
1-2 citrom
kevés olaj
rozmaring, só, bors
A halat besózom és állni hagyom, amíg megpucolom és felkarikázom a zöldségeket. Kiolajozott tepsibe teszem, majd rá a halat. Megszórom rozmaringgal (nem kell sok!), esetleg egy kis borssal. Végül rákarikázom a citromot, de egy egy kis citrom levével meg is locsolhatom az egészet. Kevés vizet öntök alá, mert a zöldségek és a hal is engedni fog. Szúrópróbával nézem meg, hogy elkészült-e. Kb. fél - 3/4 óra alatt elkészül. 10 percig sütöm még fólia nélkül is.
Megjegyzésem:
Fagyasztott hekkfiléből készítettem. Sokan nem szeretik a halat, de ez így tényleg finom. Bármilyen tengeri hallal el lehet készíteni.

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése