2014. szeptember 10., szerda

Citromos csirke

Hozzávalók 4 fő részére:
8 db csirkecomb
2 db tojás
1 kis pohár tejföl
1/2 citrom leve
1 db tyúkhúsleves kocka
kis fej hagyma
olaj
A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítom. Beleteszem a húst, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha forr, beleteszem a leveskockát. Ha a hús megfőtt, kiszedem őket egy tányérra. A lében elkeverem a tejfölt és főzöm egy kicsit. Ezalatt a tojássárgáját egy kis tálba kikeverem és a fél citrom levét lassan belekeverem. Óvatosan a tejfölös léhez adagolom. Visszateszem a húsokat és rövid ideig lassú tűzön összemelegítem. Főtt rizzsel vagy tésztával tálalom. 

Megjegyzésem:
Hasonlít a csirkepaprikáshoz, csak ez citromlével készül. Abból lehet rakni többet is, mint a fél citrom leve. Jó, ha kiérződik. 
Lehet hígabban hagyni, vagy 1-2 kanál levét összekeverni liszttel és ezzel behabarni, hogy sűrűbb állagú legyen. Úgy finomabb!

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése