2014. szeptember 17., szerda

Rakott bundás kenyér sütőben

Hozzávalók:
4-6 szelet kenyér
1 kis pohár tejföl
3 tojás
5-10 dkg sajt
2-3 szelet sonka (bármilyen szeletelt felvágott)
1 kis fej vöröshagyma
só, bors, kevés olaj
A hagymát apróra vágom, a felvágottat felcsíkozom, a sajtot lereszelem. A tejfölt a tojással és a fűszerekkel elkeverem. A kenyérszeleteket félig megmártom a tejfölös tojásban és belerakom a kiolajozott tepsibe. A kenyerekre a sonkát, hagymát reszelt sajtot rétegezem, majd az egészre még egy sor félig tojásban mártott kenyeret rakok. (Középen legyenek a kenyerek nem tojásos fele!)
Az egész tetejére rakhatunk még hagymát és sajtot, de ez elhagyható. 180 fokon sütöm előmelegített sütőben kb. 20-30 percet.

Megjegyzésem:
Figyeljünk arra, hogy a kenyereket ne áztassuk el a tojásban, mert a közepe akkor lassan vagy nem is sül át! Inkább vékony szelet kenyerekkel készítsük el! A vastag szelet szintén lassabban sül át. Egyébként jobb a forró olajban sütött, hagyományos bundás kenyér! :)

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése