2014. augusztus 27., szerda

Töltött tök


Hozzávalók 4 fő részére:
- 0,5 kg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna
- 1 tojás
- 1 tök
- sajt
A tököt kettévágom hosszában, a belsejét kikaparom és meghámozom. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva kevés olajon pirítom, majd belerakom a darálthúst és addig párolom, amíg a hús fehér nem lesz. Fűszerezem és még tovább főzöm kb. 10-15 percig. Amikor kész, leveszem a tűzről és néhány perc múlva beleütök egy tojást és összekeverem. Ezzel töltöm meg a tököt, amit kiolajozott tepsibe rakok. Tetejére reszelt sajtot teszek. Alufóliával letakarva 45percig sütöm, majd fólia nélkül pirulásig.

Megjegyzésem:
Reszelt sajt helyett krémfehér sajtot tettem most rá. Ez nem olvad meg, de reszelt sajttal finomabb. A húshoz lehet rakni még paradicsomot, paprikát, ha van otthon friss, így lecsósan is el lehet készíteni. Köretnek rizst vagy krumplit ajánlok, de kenyérrel is finom.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése