Hozzávalók 2-3 fő részére:
- 0,5 kg sertéskaraj
- só, bors, ételízesítő vagy fűszerkeverék ízlés szerint
- 15-20 dkg reszelt sajt
- sós palacsintatészta: 2 bögre liszt, 1,5 bögre tej, só, 1 tojás, pici olaj
- vaj
Kiklopfolom a felszeletelt húsokat és befűszerezem. Félreteszem, addig összekeverem a palacsintatésztát. A hőálló tálat (Knorr) alaposan kivajazom. A húst egyedével belemártom a tésztába, majd egymás mellé helyezem a tálban. Öntök rá egy kis tésztát, majd a reszelt sajt felét és még egy réteg húst, végül a tetejére ráöntöm a maradék tésztát és reszelt sajtot. Forró sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm. Rizzsel és savanyúsággal/salátával tálalom.
Megjegyzésem:
Finom és laktató, egyszerűen és gyorsan elkészíthető egytálétel.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése