2014. május 3., szombat

Bundás alma

Hozzávalók:
  • 4 db alma
Tészta:
  • 10 ek liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • kb. 1 dl ásványvíz
  • csipet só
  • 2 ek cukor/vaníliás cukor
Tálaláshoz:
  • fahéjas porcukor
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd fél cm-es szeletekre vágjuk. A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát keverünk. Az almákat először lisztbe, majd a tésztába forgatjuk és forró olajban kisütjük, mint a palacsintát. Fahéjas porcukorral tálaljuk.


Megjegyzésem:
Egy kis gyors nasi. Nem kell sokáig sütni, ha a tészta pirul, meg kell fordítani és kész is :)
Nemrég tudtam meg, hogy csak kevéske olajban kell ezt kisütni, mint a palacsintát, mert beszívja az olajat... de azért így is meg lehetett enni... én ugyanis úgy sütöttem, mint a fánkot... Majd legközelebb tudni fogom :)

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése