- 4 db alma
Tészta:
- 10 ek liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- kb. 1 dl ásványvíz
- csipet só
- 2 ek cukor/vaníliás cukor
Tálaláshoz:
- fahéjas porcukor
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd fél cm-es szeletekre vágjuk. A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát keverünk. Az almákat először lisztbe, majd a tésztába forgatjuk és forró olajban kisütjük, mint a palacsintát. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzésem:
Egy kis gyors nasi. Nem kell sokáig sütni, ha a tészta pirul, meg kell fordítani és kész is :)
Nemrég tudtam meg, hogy csak kevéske olajban kell ezt kisütni, mint a palacsintát, mert beszívja az olajat... de azért így is meg lehetett enni... én ugyanis úgy sütöttem, mint a fánkot... Majd legközelebb tudni fogom :)
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése