Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
lekvár vagy túró+cukor+mazsola
A hozzávalókat összegyúrjuk és kinyújtjuk, mint a derelyét. Lekvárral vagy túróval töltjük, két formát egymásra helyezünk (az egyiken ne legyen töltelék!) és a széleket villával megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük pirulásig és tűzpróbáig.
Ebből a mennyiségből, a képen látható nagyságból kb. 40db lesz.
Megjegyzésem:
Bármilyen formára szaggatható. Kicsit száraz sütemény, de finom és kiváló desszert teához, tejhez, kakaóhoz, vagy capuccinohoz.
Párom nagyon szereti a túrót, úgyhogy a túrós tésztáját túrós töltelékkel töltöttem meg, de lekvárral is el lehet készíteni.
Pontozásom 3-as skálán: 1.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése