2014. március 13., csütörtök

Túrós párna




 Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
Töltelék:
lekvár vagy túró+cukor+mazsola


A hozzávalókat összegyúrjuk és kinyújtjuk, mint a derelyét. Lekvárral vagy túróval töltjük, két formát egymásra helyezünk (az egyiken ne legyen töltelék!) és a széleket villával megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük pirulásig és tűzpróbáig.
Ebből a mennyiségből, a képen látható nagyságból kb. 40db lesz. 


Megjegyzésem:
Bármilyen formára szaggatható. Kicsit száraz sütemény, de finom és kiváló desszert teához, tejhez, kakaóhoz, vagy capuccinohoz. 
Párom nagyon szereti a túrót, úgyhogy a túrós tésztáját túrós töltelékkel töltöttem meg, de lekvárral is el lehet készíteni. 

Pontozásom 3-as skálán: 1.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése