Hozzávalók 2 fő részére:
- 4 szelet tarja
- 2 közepes burgonya
- 2 ek liszt
- 1 tojás
- fokhagyma
- só
- fokhagyma
- tejföl
- reszelt sajt
A húst felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel (nagylyukú reszelőn) lereszeljük, majd megsózzuk. Amikor levet eresztett, kinyomkodjuk és hozzáadjuk a lisztet, tojást és egy kis zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk. Beleforgatjuk a hússzeleteket és forró olajban pirosra sütjük. Tálaláskor a húsra a fokhagymás tejfölt rákenjük és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Laktatós és finom!
A képen látható köret: Sajtos sült rizsgolyók
Megjegyzésem:
Ha túl sűrű a massza, egy kis vízzel lehet hígítani, de ne legyen túl híg, hogy a bunda megmaradjon a hússzeleteken! Ha túl híg lenne, rakjunk bele még lisztet.
A megszokott rántott hús helyett kiváló ebéd vasárnapra is!
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Megjegyzésem:
Ha túl sűrű a massza, egy kis vízzel lehet hígítani, de ne legyen túl híg, hogy a bunda megmaradjon a hússzeleteken! Ha túl híg lenne, rakjunk bele még lisztet.
A megszokott rántott hús helyett kiváló ebéd vasárnapra is!
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése