2014. március 15., szombat

Alpesi tarja


Hozzávalók 2 fő részére:
  • 4 szelet tarja
  • 2 közepes burgonya
  • 2 ek liszt
  • 1 tojás
  • fokhagyma
Tetejére:
  • fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt 
A húst felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel (nagylyukú reszelőn) lereszeljük, majd megsózzuk. Amikor levet eresztett, kinyomkodjuk és hozzáadjuk a lisztet, tojást és egy kis zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk. Beleforgatjuk a hússzeleteket és forró olajban pirosra sütjük. Tálaláskor a húsra a fokhagymás tejfölt rákenjük és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Laktatós és finom! 
A képen látható köret: Sajtos sült rizsgolyók



Megjegyzésem:

Ha túl sűrű a massza, egy kis vízzel lehet hígítani, de ne legyen túl híg, hogy a bunda megmaradjon a hússzeleteken! Ha túl híg lenne, rakjunk bele még lisztet.
A megszokott rántott hús helyett kiváló ebéd vasárnapra is!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése