2020. október 14., szerda

Kapros túrókrémes sült csirke

 Hozzávalók (4 adag):

1 kg csirkecomb/csirkemell
fűszerkeverék
zúzott fokhagyma/fokhagymapor
25 dkg túró
1-2 ek tejföl
1 marék kapor
só, bors ízlés szerint
5-10 dkg reszelt sajt
kevés olaj

Egy kisebb tepsit kiolajozok. 
A túrókrémhez összekeverem a túrót, a tejföllel, majd fűszerezem az apróra vágott kaporral, sóval-borssal ízlés szerint. A csirkecombok bőre alá töltöm, majd a csirkecombokat is fűszerezem fokhagymával és fűszerkeverékkel. Belehelyezem a tepsibe őket és alufóliával lefedve 40 percig sütöm 180-200 fokon, majd megszórom a tetejét reszelt sajttal és fólia nélkül visszarakom pirulásig.
Bármilyen körettel (rizs, krumpli, bulgur...) tálalom.

 

Jó étvágyat, jó sütést hozzá! :)

Megjegyzésem:
Gyorsan elkészíthető főétel és finom is, bár a túró összeesik, csirkemellel valószínű ízletesebb. Akkor a csirkemellett belefektetem a tepsibe, tetejét jobban meg tudom pakolni a túrókrémmel és úgy sütöm fedővel, majd fedő nélkül+reszelt sajttal a tetején.
Értékelésem: 3/3 kiváló.


Kövess a közösségi oldalakon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése