Hozzávalók (12 db):
3 bögre liszt
1 bögre langyos víz (vagy tej)+ fél dl
1 tk cukor
1 cs. élesztő
5 dkg olvasztott vaj
2 tk só
+ olvasztott vaj a tetejét kenni
Fél bögre langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatom. A többi hozzávalóval egy tálban összegyúrom lágy tésztává. (Ha van időnk, akkor fél-1 órára letakarjuk és meleg helyen hagyjuk a duplájára nőni, de ezt a lépést kihagyhatjuk!)
A tésztát 12 egyenlő részre osztom, gombócot gyúrok belőle és sütőpapíros tepsibe helyezem.
Amíg a sütő felmelegszik, letakarva hagyom kelni. Megkenem a tetejüket olvasztott vajjal (vagy tojással). 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Hagyom langyosra hűlni, vagy teljesen kihűlni és úgy fogyasztjuk.
Megjegyzésem:
A tésztája töményebb, mint a bolti, de talán egy pici sütőporral lehet rajta könnyíteni. Egyébként finom, puha. Másnap-harmadnap pirítósként is elkészíthetjük, úgy is nagyon jó.
Értékelésem: jó 3/3.
Jó sütést hozzá! :)
Kövess a közösségi oldalakon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése