2020. október 26., hétfő

Palacsintatésztában sült krumpli (köret és egyszerű ételként) - krumplis lepény

Hozzávalók (4-6 adag):

1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás
víz
só, bors, őrölt szerecsendió
olaj

+ tejföl tálaláskor

A lisztet, tejet, tojást, fűszereket összekeverem annyi vízzel, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjak. A krumplit meghámozom és vékony karikákra vágom.
Olajozott (közepes) tepsibe fektetem a krumpli felét, majd a fele masszát, és újra a krumplit, végül a masszát. Néhány kis kocka vajat/margarint dobok a tetejére (elhagyható) és lefedem alufóliával. 
180 fokra előmelegített sütőbe teszem lefedve 20 perc, majd 10 perc fólia nélkül pirulásig (de közben ellenőrizzük a krumpli puhaságát, illetve a masszát tűpróbával!).
Felkockázva köretként is tálalható vagy csak simán tejföllel.

 

 


Megjegyzésem:
Köretként ettük lapos fasírttal, mert a gyerekeknek így tetszett, hogy "palacsinta" húsit ehetnek, illetve maga a krumpli, hogy "palacsintatésztában sült" , így szívesebben ették, de ízlett is nekik! :)


Jó étvágyat! :)

 Kövess a közösségi oldalakon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése