Hozzávalók:
Tortillalapok (világosra sütni!)
Töltelék-variációk:
1. Töltelék: Csirkés
csirkemellfilé
lilahagyma vagy vöröshagyma
zöldpaprika (édes), de lehet piros vagy sárga is
csemegekukorica
fejtett szárazbab
petrezselyem
tejföl
só, bors
pici vaj/olaj
sok-sok sajt reszelve
A szárazbabot éjszakára beáztatom vízbe, majd készre főzöm. (használhatunk konzerves babot is)
A hagymát megdinsztelem kevés vajon vagy olajon, majd hozzáadom az apróra vágott paprikát és puhára párolom. Egy másik serpenyőben a szeletekre vagy kis kockára vágott, sózott-borsozott csirkemelleket megsütöm kevés olajon.
A babot összekeverem a kukoricával.
2. töltelék: Baconos
bacon szeletek
paradicsom
sajt
3. töltelék: Tejfölös
tejföl
kukorica
gépsonka
kaliforniai paprika
só, bors
sajt
Összeállítom a quesadillast.
Egy tortillalapra rászórok némi reszelt sajtot, majd a feltétek mindegyikéből szórók rá mindenhova egy keveset, majd a tetejére is szórok sajtot, végül az egészre még egy tortillalapot helyezek és kicsit rá is nyomom. Forró serpenyőben olaj nélkül a töltött tortilla mindkét oldalát aranybarnára sütöm, hogy összeolvadjon benne a töltelék. Egy tányér segítségével könnyen megfordítható.
Tejföllel, salsával, vagy bármilyen szósszal és salátákkal tálalom. Szeletelhető is vagy késsel-villával ehető.
Megjegyzésem:
A mennyiségeket nem írtam le, mert attól függ, hány darab készül. A töltelékeket ízlésünk szerint lehet változtatni. Sőt még a megmaradt sült húsok, pörköltek (lé nélkül) is tökéletesek! A lényeg, hogy sok sajt kell hozzá mindig, mert az fogja össze az egészet!
Értékelésem: nagyon jó 3/3.
Kellemes sütés-főzést!
Jó étvágyat! :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése