2019. május 9., csütörtök

OREO keksz házilag

Nagyon szeretjük a kekszeket és az OREO-t annál inkább :)
Bár messze nem olyan finom, mint az eredeti, de finom kekszet kapunk ezzel a recepttel.
Hozzávalók:
22,5 dkg vaj
20 dkg cukor
1 db tojás
1 kk van.kivonat
30 dkg liszt
5-10 dkg cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)
1,5 tk sütőpor
1 csipet só

A vajat habosra verem a cukorral, majd a tojással is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, csipet sót összekeverem, majd hozzáadom a vajas keverékhez. Először fakanállal, majd gyorsan kézzel összegyúrom. Kicsit ragadós, de nem baj!
Berakom legalább 1 órára hűtőbe pihenni, de akár egész éjszakára is lehet...
Lisztezett felületen fél cm-esre kinyújtom és kiszaggatom tetszés szerint.
Sütőpapíros tepsire helyezem és 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. (hőlégkeveréses, alul felül sütés)
Kihűlve kemény kekszet kapunk. Zárható dobozban több napig is eláll.

Így is fogyaszthatjuk vagy ahogy az OREOt, töltelékkel...

Krém (ezt nem készítettem el!):
11 dkg vaj
2 ek habtejszín
1 csipet só
1 kk vanília aroma
35 dkg porcukor
A vajat a tejszínnel, sóval és az aromával simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és csomómentesre keverjük. Viszonylag kemény krémet kapunk.
A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel és azonnal fogyaszthatjuk is.

Megjegyzésem:
Nagyon finom. Értékelésem: 3/3 kiváló.

Kellemes sütés-főzést!
Jó étvágyat! :)

Kövess a közösségi oldalakon is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése