2017. április 19., szerda

Vörösboros szószos marhahús tepsiben

Hozzávalók (2 fő):
fél kg marhahús
só, bors
1 ek. őrölt pirospaprika
néhány ek. liszt
1 dl vörösbor
2 dl víz
(tejföl)
olaj a sütéshez
A húst szeletekre vágom és kiklopfolom. Sózom-borsozom, majd kevés olajon hirtelen átsütöm mindkét oldalát. Jénai tálba fektetem több rétegbe is akár. Megszórom őket pirospaprikával, ráöntöm a bort és annyi vizet, hogy ellepje a húsokat. Egy kicsit még rá lehet sózni.
Alufóliával lefedve 180 fokon 1 órán keresztól sütöm vagy amíg meg nem puhul a hús. (Ez függ a marha életkorától.) Nagyobb kockára vágva tálaljuk, esetleg egy kis tejföllel. Köretnek tészta, rizs, krumpli + savanyúság.
Megjegyzésem:
Nagyon finom étel. Jó omlós hús lesz belőle. A szaftot sütés után el lehet keverni tejföllel, ha kivesszük a húsokat, viszont ilyenkor több vizet öntsünk alá sütéskor.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése