2017. április 19., szerda

Bögrés mascarponés répasüti

Hozzávalók:
2 bögre reszelt sárgarépa
1 bögre darált dió
1 bögre liszt
fél bögre cukor
1 ek fahéj
1 cs. sütőpor
1 bögre víz
fél bögre étolaj
A répa és a dió kivételével az összes hozzávalót kikeverem, majd fakanállal hozzákeverem a reszelt répát és darált diót. Kivajazott tepsibe öntöm (kb. 33*25cm) és 25-30 percig sütöm 200 fokon. (tűpróba)
Mascarponés krém:
25 dkg mascarpone
2 ek porcukor
citromlé/narancslé ízlés szerint
A krém hozzávalóit kézzel kikeverem kenhető állagúra és amikor a sütemény kihűlt, kiöntöm fejjel lefele a tepsiből (akár 2-3 részletben), majd megkenem a tetejét a krémmel.Tálalás előtt szeletelem és megszórom színes cukorkákkal, de díszíthetjük marcipánnal is.
Megjegyzésem:
A mascarponés krémhez kb. 1 dl folyadékra van szükség (citrom-narancslé), hogy elérjük a megfelelő állagot. 
3 év alatti kisgyereknek cukor helyett reszelt almát tettem bele és muffinként sütöttem ki, valamint zabpelyhet is raktam bele. (1 évesnél a diót is elhagytam...)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése