2017. április 26., szerda

Ribizlis sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók (24 cm csatos tortaforma):
Tészta:
10 dkg vaj/margarin
25 dkg darált keksz
1 dl víz/tej
1 ek kakaópor (elhagyható)
Krém:
1 cs vaníliás puding
6 ek cukor
4 dl tej
25 dkg mascarpone
kb. 20 dkg gyümölcs (ribizli, eper, meggy, barack...)
Először a tésztát készítem el. Felolvasztom a vajat és összekeverem a darált keksszel, majd annyi folyadékot adok hozzá, hogy kissé ragacsos masszát kapjunk. A tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és belenyomkodom kézzel vagy kanál segítségével ezt a masszát. Berakom a hűtőbe, addig elkészítem a vaníliás pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon. Hagyom kihűlni és akkor kézi habverővel belekeverem  a mascarponét, majd kanállal a gyümölcsöt. Rákenem a darált kekszes masszára és hűtőbe teszem 1 órát. Szeletelve tálalom.


Megjegyzésem:
Könnyen és gyorsan elkészíthető torta. Nem túl édes, de finom. 
A tortaformát nem szükséges sütőpapírral kibélelni, de könnyebb a szeletelése, ill. könnyebb kivenni a formából. 

Pontozásom 3-as skálán: 3.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése