2017. március 10., péntek

Karfiolos rakott krumpli

Hozzávalók (6 adag):
75 dkg krumpli
25 dkg sonka felvágott
3 dl tejföl
só, bors, ételízesítő
0,5 kg karfiol
1 kis fej hagyma (vörös vagy lila)
kevés vaj
A krumplit héjában megfőzöm, hagyom kicsit hűlni és meghámozom. Kockára vágom a sonkát, karikákra a hagymát, a karfiolt kis rózsákra szedem. Kivajazok egy közepes jénait, felkarikázom a krumplit és a felét elfektetem benne. Rétegezem benne a hagymát, sonkát, megkenem kevés tejföllel (kb. 1 dl), amit kevés vízzel hígítottam is. Megszórom ételízesítővel, borssal és kevés sóval. Ráhelyezem a szeletelt krumpli másik felét, rá a karfiolokat, fűszerezem és a maradék tejfölt elkenem rajta. Kb. 25-30 percig sütöm 180 fokon. Savanyúsággal tálalom.
Megjegyzésem:
Kicsit másabb, mint a hagyományos rakott krumpli, de finom. Természetesen a hozzávalókat lehet variálni, változtatni.

Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése