2016. július 29., péntek

Csillagtök tócsni

Hozzávalók (~ 4 adag):
0,5 kg csillagtök (patisszon) lereszelve
0,5 kk só
1 db tojás
3 ek liszt
0,25 tk őrölt kömény
0,25 tk fokhagymapor
0,5 teáskanál sütőpor
Sütéshez: kb. 1 dl olaj
Tálaláshoz:
3 ek tejföl
0,25 tk őrölt bors
0,25 tk só
(reszelt sajt)
A csillagtököt besózom és 10 percre hagyom állni, majd kinyomkodom belőle a levét. Hozzáadom a sütőporos lisztet, tojást, köményt, fokhagymaport és összekeverem. Az olajat felmelegítem és kanalazva teszem bele a tésztát, kicsit megnyomkodva a tetejét, hogy elterüljön, lelapuljon. Pirulásig sütöm az egyik felét, majd megfordítva a másik felét is. Hamar megsül! 
A tálaláshoz összekeverem a tejfölt borssal és sóval (ízlés szerint) és ezzel kenem meg a tócsni tetejét, valamint reszelt sajtot is szórok rá.


 Megjegyzésem:
A sajt elhagyható, de csak finomabbá teszi. Gyors, egyszerű étel, amit köretnek és akár egy vacsorára is elkészíthetünk. Ez a recept cukkinivel és közönséges tökkel is elkészíthető! 

Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm. Ön szerint a csillagtökös tócsnit kukoricalisztből lehet készíteni ? Köszönöm. Szép napot !

    VálaszTörlés
  2. Üdv! Még nem próbáltam, de szerintem simán lehet abból is. Ha kipróbálja, kérem, írja meg tapasztalatát! 😊 Köszönöm!

    VálaszTörlés