2016. július 23., szombat

Töltött zsemle-pizza

Hozzávalók:
3 db nagyobb zsemle
1 db mozzarella golyó
10 dkg trappista sajt
10-10 dkg császárszalonna, felvágott sonka
paprikakrém
mustár
ketchup
1 kis fej hagyma
1 paradicsom
6 szelet téliszalámi
A zsemlék tetejét levágjuk, kisebb lyukat vágva, majd kiszedjük egy kis tálba a belsejét, amit feláztatok a mozzarella levével. A trappista sajtot lereszelem, a mozzarellát, paradicsomot felszeletelem, a szalonnát felkockázom, a hagymát felkarikázom. 
A hozzávalókat rétegezve helyezem bele a zsemlébe pl. így:
paprikakrém, mozzarella fele, zsemlebél, sonka, szalonna, mustár, hagyma, mozzarella másik fele, paradicsom, pici trappista sajt. Végül az egészet bezárom a zsemlék tetejével. A zsemléket egy lapos tányérra teszem, és rá helyezek súlyt: egy lapos tányér fejjel lefele és arra még kis tányérok vagy bármilyen súly, ami lelapítja a zsemléket. Fél órát hagyom így. 
Majd becsomagolom a zsemléket egyesével alufóliába és 15 percig sütöm sütőben. Ezután kicsomagolom őket, tetejére reszelt sajtot és 2-2 téliszalámit helyezek és kb. 5 percre visszateszem a sütőbe, amíg a sajt jól ráolvad. Késsel-villával fogyasztható, esetleg hideg savanyúság, saláta is illik hozzá.


Megjegyzésem:
Finom, laktatós "melegszendvics"-féle vacsorára.
A benne lévő töltelék variálható.
Két recept alapján készítettem, az egyik elhagyja az alufóliázást. Tehát anélkül is elkészíthető, de talán így jobban átsül/megolvad a zsemlékben lévő sajt.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése