2016. augusztus 9., kedd

Zöldségkrém

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
1 kisebb padlizsán
2 paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
só, bors
A cukkinit és a padlizsánt hosszában félbevágva (vagy egészben, megmosva), olajozva, alufóliába csomagolva kb. 20 perc alatt megsütöm sütőben 180-200 fokon.
Ha kész, hagyom kicsit hűlni, majd felvágom szeletekre, kockákra, hogy össze lehessen turmixolni. Megpucolom és felkockázom a többi hozzávalót is. Az egészet összeturmixolom, közben fűszerezem. Ha szükséges, kevés vízzel hígítom, de a zöldségek engednek annyi levet, hogy elég legyen a turmixoláshoz és krémes állagot kapjuk.
Kiváló feltét pirítós kenyérre, vagy sült húsokhoz.

Megjegyzésem:
Ebből az adagból kb. 6 dl lett, tehát 1 üvegnyi. Én kicsi 2 dl-es üvegekbe raktam. 
A krémbe keverhetünk paprikát vagy bármilyen más zöldséget is ízlés szerint.
Lehet bele rakni még tejfölt, sajtot is, de akkor csak néhány napig áll el!

Pontozásom 3-as skálán: 1.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése