Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 egész tojás
- 5 dkg puha vaj, vagy margarin
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 50 dkg kimagozott meggy
- 1 csapott ek cukor
- 1 tk zsemlemorzsa
A meggyet megmosom, kimagozom, összekeverem az 1 csapott evőkanál
cukorral, és félreteszem, amíg a tésztát kikeverem.
A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra keverem
robotgéppel, belereszelem a citromhéjat, majd hozzászitálom a sütőporral
elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal
alaposan kikeverem.
Kivajazott közepes méretű tepsibe öntöm, meghintem 1 tk zsemlemorzsával
és rákanalazom a meggyet a leve nélkül.
Beteszem az előmelegített sütőbe, és 190 fokon kb. 25-30 perc alatt
megsütöm. Tűpróba! Ha kihűlt, akkor vágom kockákra és porcukorral meghintve kínálom.
Megjegyzésem:
Friss meggyel készítettem el, sokat raktam bele, de így finom! Őrölt
fahéj helyett egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel fűszereztem, talán még jobb,
mint fahéjjal.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése